Translate

onsdag 16 januari 2013

Vegetarisk kålpudding

 Vegetarisk kålpudding

300 gram qournfärs
600 gram vitkål
1 gul lök
2,5 dl vatten
2 msk sirap
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
salt och peppar
smör till stekning

Sås:
Västkan från kålen
 ½ tärning grönsaksbuljong
4 dl mjölk
1 dl grädde (visp,mat,mini ta den du föredrar)
ca 3 msk idealmjöl
salt, peppar
Colloritsoya (för färgen)



Hacka våtkålen och stek i smöret en liten stund. Salta,peppra, ringla i sirapen och rör runt. Ha i vattnet, och ha i 1 Buljongtärning. Sätt på lock ( har du inget lock till stekpannan så kan du ha över kålen i en kastrul). Stek löken under tiden. Värm upp den frysta färsen i en stekpanna. Salta och peppra lite grann.
Blanda ströbrödet med mjölken i en bunke. rör ihop. Sila av kålen och behåll vätskan! Ha e en liten skvätt vätska i ströbrödet, lägg i löken, ett ägg rör runt. Tillsätt färsen och 3/4 dl av kålen. rör ihop allt. Ha i kålröran i en ungsfast form och toppa med kålen som är över. grädda i nedredelen av ugnen i 200 grader till kålen har fått fin färg ca 35 minuter)

Kålvätskan som är kvar häller du i en kastrull tillsammasns med alla ingredienser förutom mjölet, sallt och peppar. LÅt såsen koka upp, smaka av, krydda och tillsätt mjölet. Låt koka ihop en stund. 
Klart att servera!
receptet räcker till ca 6 personer gissar jag på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar